مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور:عملیات مبارزه با ملخ بومی در ۱۸ استان کشور


مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: مبارزه با ملخ های بومی در سطح ۱۷۰ هزار هکتار در ۱۸ استان کشور اجرایی شده که منجر به کنترل این آفت شده است.
سعید معین درباره وضعیت هجوم ملخ‌های بومی کشور افزود: امسال ۱۸ استان کشور با آفت ملخ بومی درگیر شدند که عملیات مبارزه با این آفات در مجموع سطح ۱۷۰ هزار هکتار انجام شده است.
وی اظهارداشت: از این میزان حدود ۶۰ هزار هکتار مبارزه تنها مربوط به استان خراسان رضوی بوده که بیشترین سطح عملیات مبارزه را به خود اختصاص داده است به‌ طوری‌ که سهم خراسان رضوی از سطح مبارزه کل کشور به ۴۰ تا ۴۵ درصد می‌رسد.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه در مجموع ۷۰ تا ۷۵ درصد سطح مبارزه مربوط به ملخ مراکشی است تصریح کرد: در سطوح پایین‌ تر نیز عملیات‌ هایی برای کنترل ملخ بادمجانی و ملخ البرزی انجام شده که به طور عمده در بازه‌های ۱۰۰ تا ۳۰۰ و حتی تا ۵۰۰ هکتار گزارش شده است.
معین با اشاره به ویژگی‌های ملخ‌های مهاجم گفت: ملخ صحرایی، ملخ آسیایی و ملخ مراکشی به دلیل داشتن چرخه‌ های سریع زاد و ولد، افزایش جمعیت، پرواز جمعیتی و نیز قابلیت تغییر حالت به شکل تهاجمی در شرایط مساعد می‌ توانند تهاجمی شوند که در صورت کم شدن فشار مبارزه و کنترل، این آفات قادرند به غلات و باغات خسارت وارد کنند.
وی افزود: استان‌های قزوین، رودبار (گیلان) و طارم از کانون‌ های اصلی ملخ مراکشی هستند و از آنجایی که این سه منطقه مرکز اصلی کشت زیتون به شمار می‌روند، در صورت عدم اجرای به‌ موقع مبارزه ممکن است خسارت جدی به محصول زیتون وارد شود.
1/4/1405

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

اشتراک گذاری این مطلب در :