رئیس کل بانک مرکزی همچنین در خصوص برنامه بانک مرکزی برای تسریع در اصلاح شبکه بانکی کشور گفت: برنامه بانک مرکزی سوق دادن بانکها به سمت تخصصی شدن و تفکیک بانکها براساس حوزه فعالیتهای تخصصی است و بانکها باید براساس گروه هدف و مشتریان و حوزه فعالیت، طبقهبندی شوند؛ برنامه بانک مرکزی در این زمینه ایجاد بانکهای تخصصی تجاری، توسعهای و جامع، آفشور و… با اساسنامه متفاوت است.
محمدرضا فرزین اظهار داشت: اکنون تمام بانکهای کشور یک نوع فعالیت انجام میدهند و این باعث ایجاد رقابت ناسالم در بین آنها شده است و ادامه این روند به نفع بانکها و اقتصاد کشور نیست لذا با ایجاد بانکهای تخصصی با نوع فعالیتهای متفاوت که هر نوع بانک در حوزه فعالیت خود با بانکهای همنوع خود رقابت میکند، این مسئله را حل خواهیم کنیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت بانکهای ناتراز کشور نیز افزود: ۸ بانک به لحاظ شاخصهای نظارتی در وضعیت مناسبی نیستند و به آنها، برنامه اصلاحی ارائه شده است که با اقدامات موردنیاز به سمت انطباق با شاخصهای نظارتی حرکت کنند.
1403/08/10