نوشــین طاهری نوری – پیری یک فرآیند طبیعی است، اما با تغذیه
صحیــح میتوان به کند شــدن آن کمک کرد. غذاهایی که سرشــار از
آنتیاکســیدانها و ترکیبات ضد التهابی هستند، میتوانند از پوست
گرفته تا مغز، قلب و مفاصل شــما را جوانتر نگه دارند. این گزارش به
معرفی غذاهایی میپردازد که با تقویت ســامت بدن، تأثیرات پیری را
به تأخیر میاندازند.
به گزارش سرزمین پویا به نقل از ایسنا،برای انسانها، تالش برای مقابله
با پیری همواره موضوعی جذاب و پرطرفدار بوده اســت. در این مسیر،
رژیم غذایی نقشی اساسی ایفا میکند. اگرچه هیچ فرمول جادویی برای
مقابله با پیری وجود ندارد، اما برخی مواد غذایی با داشتن ترکیبات خاص
میتوانند به تاخیر انداختن آثار پیری کمک کنند. متخصصان تغذیه بر
این باورند که مصرف غذاهایی با آنتیاکســیدانهای باال و ویژگیهای
ضد التهابی بهترین راه برای تقویت سالمت و کاهش روند پیری است. در
ادامه، به معرفی برخی از این مواد غذایی میپردازیم:
بلوبری: بلوبری و میوههای مشابه مانند تمشــک و شاهتوت به دلیل
داشتن آنتوسیانینها، به تأخیر انداختن روند پیری و محافظت از مغز در
برابر آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو معروف هستند. این میوهها
به تقویت حافظه و سالمت مغز کمک میکنند.
شکالت تلخ: شکالت تلخ با محتوای کاکائوی باال )بین ۷۰ تا ۹۰ درصد(
میتواند به کاهش آثار پیری کمک کند. مصرف این شکالت به اندازه و
بهطور متوسط به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتیاکسیدانی برای سالمت
پوست و قلب مفید است.
آجیل: آجیلها، بهویژه گردو، بادام و شــاه بلــوط، حاوی چربیهای
غیراشباع و آنتیاکسیدانهایی هستند که از بیماریهای مزمن و زوال
شناختی جلوگیری کرده و میتوانند طول عمر را افزایش دهند.
انجیر: انجیر سرشار از فالونوئیدها و پلیفنولها است که به محافظت از
کبد و سیستم عصبی کمک میکند و میتواند از اثرات استرس اکسیداتیو
جلوگیری نماید.
کالژن: پپتیدهای کالژن میتوانند به ارتقای انعطافپذیری پوســت
کمک کنند و بر اساس تحقیقات، مصرف روزانه این پپتیدها به کاهش
چین و چروک و افزایش رطوبت پوست منجر میشود.
ماهی قزلآال: ماهی قزلآال و دیگر ماهیهای چرب مانند ماهی تن
سرشار از آستاگزانتین هستند که یک آنتیاکسیدان قوی است و میتواند
به تقویت عملکرد مغز و کاهش آثار پیری کمک کند.
آووکادو: آووکادو بــا داشــتن اســیدهای چــرب تــک غیراشــباع و
آنتیاکســیدانها به حفظ ســامت عروق و جلوگیری از پیری زودرس
کمک میکند.
زردچوبه: زردچوبه با ترکیب فعال کورکومین به عنوان یک ضد التهاب
طبیعی شناخته میشــود که میتواند در کاهش آسیبهای مربوط به
پیری مفاصل و مغز مؤثر باشد.
روغ�