طرح ویژه برخورد با تخلفات پلاک در تهران از شنبه اجرا می شود

رئیس اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای ویژه طرح برخورد با تخلفات پلاک از ۲۱ تا ۲۳ شهریور در پایتخت خبر داد و گفت: دستکاری پلاک جرم است و مجازات حبس دارد.
سرهنگ علی اصغر شریفی از بررسی آمار و ارقام طرح ویژه سه روز گذشته همچنین ادامه دار بودن طرح برخورد با تخلفات پلاک از شنبه به مدت سه روز در پایتخت خبر داد.
وی با اشاره به تبعات قانونی «دستکاری و تغییر مشخصات پلاک وسایل نقلیه» اظهار کرد: موضوع پلاک هویت مالک وسیله نقلیه محسوب میگردد. کسی که پلاک وسیله نقلیه خود را مخدوش میکنند «دستکاری» همانند کسی است که در شناسنامه یا کارت ملی خود «دستکاری» کرده است. بنابراین «دستکاری» در اعداد پلاک به صراحت در قانون برایش جرم تعریف شده است. یعنی بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی، هرگونه «تغییر در ارقام و مشخصات پلاک، استفاده از پلاک متعلق به وسیله نقلیه دیگر یا پلاک تقلبی و همچنین برخی موارد تغییر در مشخصات شاسی و موتور»، جرم محسوب می‌شود و برای مرتکبان آن، مجازات حبس از شش ماه تا یک سال در نظر گرفته شده است.
رئیس اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص آمار و ارقام تخلفات پلاک در سال ۱۴۰۴ گفت: بیش از ۶۰۳ هزار فقره اعمال‌قانون برای تخلفات پلاک ثبت شده که سهم موتورسیکلت‌ها بیش از ۲۵۶ هزار فقره بوده است. همچنین در همین بازه زمانی بیش از ۳۰۴ هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلت ملزم به «رفع‌اثر پوشش پلاک» شده‌اند.
سرهنگ شریفی با ارائه آمار سال جاری خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۵ تا امروز بیش از ۱۴۶ هزار فقره تخلف پلاک اعمال‌قانون شده که بیش از ۶۱ هزار مورد مربوط به موتورسیکلت‌ها ست که روند کاهشی نسبت به سال گذشته داشته.
به گزارش پایگاه خبری سرزمین پویانیوز و به نقل از مهر، وی در این مورد توضیح داد: زمانی که عدد جریمه پوشش پلاک به مبلغ هفتصد هزار تومان رسید «تنبیه بیشتر شد» تاثیر بیشتری در کاهش تخلفات داشت. ۸۷ هزار دستگاه نیز شامل رفع‌اثر پوشش پلاک بوده است. پوشش پلاک با دستکاری پلاک بسیار متفاوت است «دستکاری پلاک جرم محسوب میگردد».
رئیس اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: بر اساس آمارهای اعلام‌شده، در سال ۱۴۰۴ «بیش از یک هزار و ۳۰۰ پرونده در ارتباط با دستکاری و تغییر پلاک خودرو» به مراجع قضایی ارجاع شده است. همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۵ تاکنون نیز «بیش از ۲۵۰ پرونده» در این زمینه تشکیل و برای رسیدگی قضایی به دادسرا ارسال شده است که نسبت به سال گذشته با توجه به افزایش مبلغ جریمه روند کاهشی داشته است.
18/6/1405

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

اشتراک گذاری این مطلب در :