معاون وزیر صمت ضمن اشاره به اینکه شیر مدارس یک پروژه برد _ برد است، زیرا علاوه بر استفاده از مازاد تولید، نسل آینده نیز از آن بهرهمند میشوند، به دغدغههای رفع تعهدات ارزی برای صادرات محصولات مختلف اشاره کرد.
محمد مهدی برادران در دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته با بیان اینکه امنیت غذایی و تامین غذای سالم و با کیفیت از اهمیت بسیاری برخودار است، گفت: برای تامین امنیت غذایی باید به سلامت و کیفیت مواد غذایی توجه شود.
وی ادامه داد: وقتی از صنعت صحبت میکنیم آنچه انتظار میرود ارتقاء بهرهوری در قالب تولید انبوه، تسهیل تامین مواد اولیه و بازار رقابتی است. خروجی صنعت باید قیمت رقابتی، کیفیت مناسب بهداشتی و تنوع سبد محصول باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه میزان صادرات لبنیات ۷۱۷ میلیون دلار بود که در مقایسه با سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته است، گفت: همچنین لبنیات سهم ۲۲ درصدی از صنایع غذایی دارد. حدود ۵۷۵ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در صنعت لبنیات فعالیت میکنند که ظرفیت اسمی ثبت شده آنها ۱۳ میلیون تن، با سرمایهگذاری ۷۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۴۲ هزار نفر است و در حال حاضر تنها شش و نیم میلیون از این ظرفیت فعال است.
وی افزود: شیر پاستوریزه ۳۰ درصد، پنیر ۲۵ درصد، انواع ماست ۲۰ درصد، شیر خشک ۱۲ درصد، دوغ ۴ درصد، و بستنی، خامه، کره و کشک ۸ درصد از تولید صنایع لبنی را به خود اختصاص میدهند.
به گزارش سرزمین پویانیوز و به نقل از ایسنا، برادارن تصریح کرد: در اکثر کشورها اگر یک واحد لبنی پروانه بهرهبرداری میگیرد گاهی تا ۷۰۰ نوع محصول میتواند تولید کند. ایده آل است به این سمت برویم و اگر قرار بر نظارتهای تکمیلی توسط سایر دستگاهها باشد، باید در چارچوب یک تفاهم و یک سند باشد تا از بروکراسیهای متعدد بین دستگاهی جلوگیری شود.
1402/4/20