وریر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در شرایطی که واردات روغن و شکر با صرف ارز ترجیحی و فشار بر منابع کشور انجام میشود، مصرف این دو ماده حیاتی در ایران فراتر از استانداردهای جهانی است؛ مشکلی که نه تنها اقتصاد خانوار و امنیت غذایی را تهدید میکند، بلکه سلامت عمومی را نیز با رشد بیماریهای قلبی و دیابت در معرض خطر جدی قرار داده است.
غلامرضا نوری قزلجه اظهار داشت: حدود ۹۰ درصد روغن و نزدیک به ۳۰ درصد شکر کشور، وارداتی است. واردات این کالاها نیاز به ارز دارد، آن هم ارزی که با دشواری و از طریق فروش نفت تأمین میشود. با این حال، مصرف این اقلام در کشور حدود یک و نیم تا دو برابر نرم جهانی و حتی استاندارد مصرفی تعیین شده خودمان است.
به گزارش پایگاه خبری سرزمین پویانیوز و به نقل از ایسنا، وی تصریح کرد: این سطح بالای مصرف، نهتنها هیچ تأثیر مثبتی بر سلامتی، نشاط یا افزایش طول عمر جامعه ندارد، بلکه طبق نظر پزشکان، منشأ بسیاری از بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت و سکتههاست. پس ما با کالایی مواجهیم که به سختی تهیه میشود، بیش از حد مصرف میشود و در نهایت، هزینههای درمانی را نیز افزایش میدهد.
17/3/1404