رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سم بوتولیسم کنسروها و مایه ماکارونی آماده هشدار داد و از خانوادهها خواست خوراکیهای پروتئینی کنسروی را حتما قبل از مصرف بجوشانند.
محمدرضا سلمانی ندوشن هشدار داد که سم کلوستریوم بوتولینوم (عامل بیماری بوتولیسم) ممکن است در برخی مواد غذایی کنسروی از جمله مایه آماده ماکارونی و کنسروهای پروتئینی مانند تن ماهی و لوبیا وجود داشته باشد.
وی افزود: این سم با جوشاندن به مدت ۲۰ دقیقه از بین میرود، اما بسیاری از مصرفکنندگان به اشتباه تصور میکنند حرارت دادن مختصر یا تفت دادن برای از بین بردن آن کافی است.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران ندوشن ادامه داد: سم بوتولینوم یکی از کشندهترین سموم شناخته شده است که حتی مصرف ۲ میکروگرم از آن میتواند منجر به مسمومیت شدید یا مرگ شود.
به گفته سلمانی، این سم با فلج کردن عضلات، بهویژه عضلات تنفسی، باعث اختلال در تنفس و در موارد شدید مرگ فرد میشود.
وی با اشاره به منابع اصلی سم بوتولینوم تاکید کرد: کنسروهای پروتئینی مانند تن ماهی، لوبیا و مواد گوشتی، مایه آماده ماکارونی که همراه با سسهای کنسروی عرضه میشوند از جمله این موارد هستند.
به گزارش پایگاه خبری سرزمین پویانیوز و به نقل از ایرنا، رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره راهحل های پیشگیری از مسمومیت با این سم، اظهار کرد: تنها راه اطمینان از نابودی این سم، جوشاندن قوطی کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه در آب است، بهطوری که آب کاملاً سطح قوطی را بپوشاند، همچنین باقیمانده کنسروهای بازشده باید در ظروف شیشهای دربسته و در یخچال نگهداری و در سریعترین زمان ممکن مصرف شوند.
3/3/1404