نوشــــین طاهری نوری – میوه عناب که به خرمای قرمز یا چینی معروف
است، کالری بســیار کمی دارد و سرشار از فیبر و مواد مغذی میباشد. به عالوه این
میوه با دارا بودن خاصیت آنتیاکســیدانی باال در ســامتی انسان از جمله پاکسازی
کبد، دفع سموم اضافی، رشد مو، پیری، الغری، کاهش وزن و… نقش مهمی دارد.
دکتر محمد صادق کرمانی دکترای پزشــکی در سایت خود درباره خواص معجزه
َ گر عناب نوشــت: میوه ع ِ ناب که به خرمای قرمز یا چینی معروف اســت، میوه بومی
آســیای جنوبی است و در سراسر جهان محبوب و مورد عالقه عموم مردم میباشد.با
وجود محبوبیت این میوه، ممکن اســت همچنان بعضی افراد با خواص معجزه آسای
آن آشنایی نداشته باشند.
عناب چیست؟
عناب میوه درختچهای متوســط از تیره سنجدیان و شبیه به خواص سنجد است
که بیشتر در چین، اروپا، جنوب و شرق آسیا میروید. این میوه گرد و کوچک در ابتدا
به رنگ سبز است اما بعد از رسیدن، به رنگ قرمز تیره و حالت زیتونی شکل درمیآید
و کمی چروکیده به نظر میرسد.
به دلیل طعم شــیرین و بافت جویدنی، اغلب، این میوه را خشک میکنند. جالب
است بدانید که در بخشهایی از آسیا از عناب در آبنبات و دسرها استفاده میشود و
در بهبود خواب، کاهش اضطراب و بدخلقی نقش مهمی را ایفا میکند.
طبع عناب
عناب در طب سنتی دارای طبع معتدل رو به سرد است. از این رو، توصیه میشود
که افراد ســرد مزاج از مصرف بیش از اندازه آن خــودداری کنند؛ اما برای رهایی از
مضرات عناب، میتوانند این میوه پرخاصیت و گرمســیری را در کنار مصلحات آن از
جمله آویشن مصرف نمایند.
ارزش غذایی عناب
ِ عنــاب به دلیل دارا بودن فیبر باال و کالری کم، یک میان وعده فوق العاده عالی و
سالم برای رژیم غذایی محسوب میشود. این میوه حاوی مقادیر کمی از چند ویتامین
و مواد معدنی است و منبع غنی از ویتامین C میباشد.
خواص عناب؛ اکسیر سالمتی و جوانی
از دیرباز، در طب ســنتی از عناب بــرای درمان بیماریهایی همچون بیخوابی و
اضطراب اســتفاده میکردند. مطالعات انجام شده بر روی این میوه نشان میدهد که
عناب میتواند خواص چشمگیری در عملکرد سیستم عصبی، سیستم ایمنی و هضم
غذا ایفا کند.
ابوعلی ســینا در کتاب ”االبنیه عن حقائق االدویــه“ عناب را ”بهترین میوه برای
تقویت کبد“ میداند. او همچنین معتقد بود که عناب برای تقویت قلب، مغز و اعصاب
مفید است.
سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی
میوه ِ های عناب سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی هستند که به طور عمده
شامل فالونوئیدها و پلیساکاریدها میباشد.
فالونوئیدها ترکیبات مختلفی هستند که در میوهها و سبزیجات یافت میشوند و
پلیساکاریدها فراوانتر�