امنیت غذایی در شش استان کشور مطلوب نیست و از سطح ایدهآل فاصله زیادی دارد.
به گزارش ایانا، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی سازمان غذا و دارو در مراسم تجلیل از برندهای برتر صنایع غذایی گفت: طبق تحقیقات انجام شده، در حال حاضر شش استان کشور از نظر امنیت غذایی در بحران قرار دارند و وضعیت نگرانکنندهای بر آنها حاکم است.
هدایت حسینی با اشاره به اینکه گزارش این تحقیق به مقامات مسئول ارسال شده است، افزود: حتی در حاشیه کلانشهرهایی مثل مشهد و تهران، افرادی هستند که از دورریز غذاها استفاده میکنند و نمیتوان امنیتی از نظر خوراک و غذا برای آنها متصور بود.وی خاطرنشان کرد: البته این موضوع تنها مربوط به ایران نمیشود و در تمام دنیا چنین وضعیتی وجود دارد؛ زیرا هماکنون حدود یک میلیارد نفر گرسنه در جهان زندگی میکنند و حدود دو میلیارد نفر نیز از گرسنگی پنهان یا سلولی رنج میبرند. از سویی دیگر، ۴۵ درصد افراد با اضافه وزن خود دست و پنجه نرم میکنند.به گفته حسینی، این آمار و ارقام بهخوبی نشان میدهد که توزیع غذا در دنیا عادلانه نیست. زیرا ۳۰ درصد غذای دنیا ضایع شده و از چرخه مصرف خارج میشود؛ این در حالی است که مقدار گفته شده میتواند غذای دو میلیارد نفر را تأمین کند.وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ هزار کارخانه در کشور فعالیت میکنند که در تولید ۴۵ هزار نوع محصول متنوع غذایی نقشی اثرگذار دارند. ضمن اینکه محصولات عرضه شده به ۷۰ کشور دنیا صادر میشود، اما این صنعت در برخی مواقع با بیمهری رسانهها مواجه شده و مورد هجوم ناعادلانه قرار میگیرد؛ بنابراین انتظار میرود دستاندرکاران حوزه اطلاعرسانی، تحت هر شرایطی واقعیت صنعت غذا را به مردم نشان دهند.